sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Keskikesän kakkuset

Tein juhannuksen kunniaksi ihka ensimmäisen, täysin omasta päästä vedetyn juustokakkuvariaation - ja mun mielestä vieläpä oikein hyvällä menestyksellä! Halusin vähän vaihtelua perinteisiin kakkuihin ja tehdä jotain helposti (yön pikkutunneilla) syötävää. Lisäksi mitäpä sitä olisi keskikesän herkut ilman tuoreita marjoja! Lopputuloksena siis nämä ihanat ja superhelpot herkkukakkuset :-p



Valkosuklaajuustokakkuset
n. 25kpl

Pohja:
200g Digestive keksejä
75g voita tai margariinia

Murskaa keksit ja sulata rasva.
Yhdistä sulatettu rasva ja keksimurut.

Valkosuklaamassa:
6kpl liivatelehtiä
4dl vispikermaa
200g maustamatontatuorejuustoa
200g valkosuklaata 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kermavaahdoksi.
Notkista tuorejuustoa hieman ja sekoita kermavaahdon sekaan.
Sulata valkosuklaa ja yhdistä tuorejuuston ja kermavaahdon kanssa.
Kiehauta n. 2rkl vettä ja sekoita liivatteet sinne.
Kaada sulaneet liivatteet muun massan sekaan ohuena nauhana, sekoita tasaiseksi.

Kakkusten kokoaminen:
Leikkaa leivinpaperista haluamasi kokoisia suikaleita.
Teippaa suikaleet ympyräksi.
Aseta leivinpaperit pellille (tai muulle jääkaappiin menevälle astialle).
Taputtele rasva-keksinmuruseosta haluamasi määrä muottien pohjalle.
Kaada hieman jähmettynyttä valkosuklaamassaa haluamasi määrä pohjan päälle.
Asettele kakkusten päälle tuoreita marjoja.
Laita kakkuset jääkaappiin hyytymään yön yli ennen niiden tarjoilua.
Poista jähmettyneistä kakkusista leivinpaperit varovasti ja asettele ne esille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti