lauantai 7. kesäkuuta 2014

Suklaahirmun herkkupiiras

Jos minulta kysytään mikä olisi ohje joka kaikkien tulisi osata, vastaisin tämän. Siinä yhdistyvät helppous, herkullisuus sekä nopeus. Ainoa haastava osuus tässä on ainesten osto, joka sekin vaatii vain kaupassa käynnin... Valmistuksesta syömisen kautta aina astioiden pesuun asti tää onkin sitten lasten leikkiä! Tähän ei tarvita kuin piirasvuoka (n.26cm halkaisijaltaan), pari kattilaa ja lusikka! 


Suklaa ganache -piiras



Pohja:
n.20kpl suklaakeksejä tai suklaamurukeksejä (yhden keksin halkaisija tulee olla tällä määrällä n.6senttiä)
100g voita
Murenna keksit ja sulata voi mikrossa.
Yhdistä aineet.
Painele muruseos piirakka vuokaan reunoja myöten tasaisesti.
Suklaa ganache -täyte:
3dl kuohukermaa
300g tummaasuklaata
Kiehauta kerma kattilassa.
Paloittele suklaa erilliseen astiaan.
Kaada kuuma kerma suklaapalojen päälle.
Anna kerman lämmittää suklaapaloja hetki, sekoita.
Kaada suklaa ganache siivilän läpi keksipohjan päälle.
Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin verran.
JA VALMIS! Koristele tai tarjoile piiras vadelmien kanssa, marjan jossain olomuodossa (jäisenä, tuoreena, sorbettina, murskana you name it!). Suklaa jää ihanan jähmeän löysäksi ja jo ensimmäistä palaa leikatessa kakun suklaisuuden oikein aistii, namnam!!



2 kommenttia:

  1. Ai, että näyttää hyvältä! :P Pakko kokeilla joskus. Kivoja reseptejä sulla täällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa!! Jos vaikka kaapin perältä löytyy puolikas keksipaketti ja suklaalevy niin tässä oiva resepti miten ne voi hyödyntää yhdessä ;-) Kiitos, nää kaikki on testattu kriittisillä maistelijoilla ja sitä kautta päätyneet mun reseptipinoihin - jokainen mun mielestä kokeilun arvoinen!

      Poista