perjantai 6. kesäkuuta 2014

Ylioppilaan vaihtoehtoinen täytekakku

Suoraan sanottuna vihaan täytekakkuja. En näe niissä joko liian kuivissa tai liian kosteissa kakuissa, jonka tummuneet banaanit kruunaa yksinkertaisesti mitään hyvää. Siksi siis teen yleensä vain juustokakkuja, ne vaan on yksinkertaisesti herkullisempia. 
Viime viikolla juhlin ylioppilasjuhliani ja sen luokan juhlissa nyt vaan yksinkertaisesti täytyy olla ihan kunnon kakkukin. En vieläkään syö tai tee täytekakkuja, varsinkaan kun keksin tän yhdistelmän - suklaakakkupohja yksinkertaisesti vadelmilla ja kermavaahdolla täytettynä!

Käytin itse kahden täytekerroksen saavuttamiseksi 21cm:n vuokaa, mutta myös 24cm vuoka passaa hyvin tälle ohjeelle! Huomioi vuoan koko paistoajassa (jos pidät raaka-aineiden määrän vakiona) -> mitä pienempi vuoka sitä pidempään pohjaa tulee paistaa.

Suklaa-vadelma täytekakku




Suklaakakkupohja:
5 kananmunaa
150 g leivontasuklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria


Voitele ja korppujauhota vuoka. 
Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset.
Sulata suklaa joko vesihauteessa sekoitellen tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
Sekoita kuivat aineet (ei fariinisokeri!!) keskenään erillisessä kulhossa.
Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi.
Lisää voi-fariinisokerivaahtoon kananmunan keltuaiset yksitellen.
Kaada suklaasula voi-fariinisokeri-keltuaisseoksen joukkoon kevyesti sekoitellen.
Lisää kuivataineet seokseen muutamassa erässä.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä muihin aineisiin.
Kaada taikina vuokaan.
Paista 175asteessa 40-50minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä ennen sen täyttämistä!

Kostutus:
Maitoa
Vaniljasokeria

Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen tai kolmeen osaan.
Sekoita maito ja vaniljasokeri keskenään.
Kostuta nesteseoksella kakun osiot ennen täyttöä.
HUOM! Kostutus kannattaa tehdä täyttämisen yhteydessä, ettei kostutetut osiot murene siirtelyn lomassa.

Täyte:
500g maitorahkaa
2dl vispikermaa
Vaniljasokeria
Vadelmia

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita rahka kermavaahdon joukkoon.
Mausta vaniljasokerilla (tai tavallisella sokerilla) oman maun mukaan.
Voit joko sekoittaa vadelmat kermavaahdon ja rahkan sekaan tai heitellä ne kokonaisina/pilkottuina kakun väliin ennen tai jälkeen kermaseoksen lisäystä.

Koristelu:
N. 100g mustaa sokerimassaa
N. 450g valkoista sokerimassaa
Sokerikuorrutetta
Lyyra -koriste, itse käytin kutsuista yli jäänyttä askartelutarraa eli tässä on vaan mielikuvitus rajana mitä käyttää!

Kauli valkoinen sokerimassa leivinpaperin päällä n. sentin paksuiseksi levyksi.
Nosta sokerimassa leivinpaperin avulla kakun päälle ja siloita tasaiseksi.
Leikkaa ylimääräinen massa reunoilta pois.
Kauli mustaa sokerimassaa pitkäksi nauhaksi.
Pursota sokerikuorrutteesta pieniä helmiä valkoisen massan alareunaan, jotta musta nauha tarttuu siihen.
Kierrä musta sokerimassa kakun ympärille.
Muotoile lopusta massasta lippa, nosta lippaa ylös tarvittaessa folionyyttien avulla.
Aseta lyyra kakun ereen kiinni.
Jos musta sokerimassa tuhrii valkoista saa sen vedellä pois... Mulla ei ilmeisesti ollut enää aikaa tehdä sitä, haha!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti