maanantai 21. huhtikuuta 2014

Marenkimuruset

Tein ristiäisiin kakun lisäksi myös pieniä marenkiherkkuja. Nää on siitä helppoja herkkuja, että sekä marengit että keksit voi tehdä valmiiksi jo päiviä ennen ja yhdistää vasta juuri ennen tarjoilua. Lisäksi elintarvikeväriä muuttamalla nää passaa ihan kaikkiin juhliin ja maistuu niin isoille kuin pienillekin!


Ohjesta tulee 50-80 keksiä, riippuen minkä kokoisia tekee - omani ehkä hieman liian isoja..! 

Marenki:
2 valkuaista
1/4tl suolaa
1 1/2dol sokeria
haluamasi väristä elintarvikeväriä

Erottele valkuaiset, säästä keltuaiset keksejä varten!
Lisää suola valkuaisten joukkoon ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sekoitellessa sokeri pienissä erissä valkuaisten joukkoon.
Laita marenki pussiin ja pursota pellille n. euron kolikon kokoisia nappeja.
Ota elintarvikeväriä alustalle ja kasta hammastikkua siinä.
Muotoile nappien pinnalle haluamasi näköinen kuvio elintarvikeväristä.
Paista parenkinappeja 140asteessa n.30minuuttia.
Anna marenkien vielä tekeytyä vähintään yön yli huoneenlämmössä. 

Keksit:
1 1/4dl vehnäjauhoja
1/2dl sokeria
1/2tl leivinjauhetta
50g voita
2 keltuaista

Sekoita kuivataineet keskenään.
Nypi voi kuivienaineiden joukkoon.
Sekoita keltuaiset muiden aineiden sekaan.
Muotoile taikinasta kaksi pötköä.
Laita pötköt tuorekelmussa pakkaseen 10minuutiksi kovettumaan.
Muotoile pötköt pienemmiksi ja leikkaa n. euron kokoisia nappeja (mittaile vähän minkä kokoiset marengit on - pyrkimys on saada kekseistä saman kokoiset!).
Paista keksejä 180asteessa 8-10minuuttia.
Anna jäähtyä.

Väliin:
Lemon curdia
Tuoretta minttua

50keksiä tarvitsee n. 2 ruokalusikallista lemon curdia.
Revi mintunlehdistä pientä murskaa.
Sekoita se lemon curdin sekaan. 
Sipaise lemon curd-minttu sekoitusta keksin päälle ja aseta marenki päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti