maanantai 21. huhtikuuta 2014

Prinsessan raitakakku

Eilinen oli mulle tositosi merkittävä päivä - ensimmäinen kummilapseni sai nimen. Kummiuden lisäks sain kunnian olla vastuussa ristiäisten kakkutarjoilusta, eikä tarvinnut kauaa miettiä minkälaisen kakun loihtisin tärkeään juhlaan. Ohje on Kinuskikissan Juhlapöydän raitakakku, johon tein yhden pienen muutoksen, kun kaapissa oli vanhentumassa yksi avaamaton paketti maustamatonta tuorejuustoa. Lopulta kakusta tuli sekä kaunis että herkullinen valkosuklaan, mansikan ja vadelman liitto! 


 Pohja:
180 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
Vuoraa 24cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. 
Murenna keksit ja sulata voi. 
Yhdistä keksimuru ja voisula. 
Painele voi-keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja laita odottamaan täytettä.
Täytevaahto:
6 dl kuohukermaa
200 g vaniljarahkaa 100g maustamatontatuorejuustoa
Vaahdota kerma. 
Lisää kerman joukkoon rahka ja tuorejuusto. 
Sekoita aineet tarkasti tasaiseksi - etenkin tuorejuuston kanssa on hyvä olla tarkkana ettei kakkuun jää ikäviä paakkuja. 
Jaa täytevaahto kolmeen yhtä suureen osaan.
Valkosuklaakerros:
1 ½ liivatetta
130 g valkosuklaata
120 g smetanaa
1 rkl vettä
Laita ensimmäisen kerroksen liivatteet likoamaan kylmään veteen. 
Paloittele valkosuklaa astiaan ja sulata mikrossa pienellä teholla välillä sekoitellen. 
Sekoita yhteen kolmannekseen täytevaahdosta smetana ja sulanut valkosuklaa. 
Kiehauta vettä ja sekoita liuonneet liivatteet sen sekaan. 
Kaada liivatteet tasaisena nauhana valkosuklaa täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 
Kaada ensimmäinen kerros pohjan päälle vuokaan. 
Anna kerroksen hyytyä jääkaapissa n. 30minuuttia (tai niin kauan, että hyytyminen on alkanut) ennen seuraavan kerroksen tekemistä.
Mansikkakerros:
3 liivatetta
200 g mansikoita
½ dl sokeria
Laita mansikkakerroksen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Soseuta mansikat. Ota n. 1dl mansikkasoseesta kattilaan. 
Sekoita loppu mansikkasose yhteen kolmannekseen täytevaahdosta. 
Kiehauta kattilassa oleva mansikkasose ja sekoita liuenneet liivatteet sinne. 
Lisää mansikka-liivateseos mansikka-täytevaahtoseoksen joukkoon tasaisesti kaataen, sekoita hyvin.
Kaada varovasti mansikkatäyte valkosuklaakerroksen päälle. 
Anna hyytyä n.30minuuttia (tai niin kauan, että hyytyminen on alkanut) ennen seuraavan kerroksen tekemistä.
Vadelmakerros:
3 liivatetta
200 g vadelmia
½ dl sokeria
Laita vadelmakerroksen liivatteet likoamaan kylmään veteen. 
Soseuta vadelmat. 
Ota n. 1dl vadelmasoseesta kattilaan. 
Sekoita loppu vadelmasose viimeiseen kolmannekseen täytevaahdosta. 
Kiehauta kattilassa oleva vadelmasose ja sekoita liuenneet liivatteet sinne. 
Lisää vadelma-liivateseos vadelma-täytevaahtoseoksen joukkoon tasaisesti kaataen, sekoita hyvin.
Kaada varovasti vadelmatäyte mansikkakerroksen päälle. 
Anna hyytyä vähintään kolme tuntia, mielellään yön yli, ennen koristelua ja tarjoilua.
 Koristeet mun sisko teki sokerimassasta vuotoilemalla, pikku jalat on painettu muoteilla. Muita koristelumahdollisuuksia on esim suklaan raastaminen, tuoreet mansikat ja vadelmat jne. Tässä asiassa vain mielikuvitus on rajana! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti