lauantai 12. huhtikuuta 2014

Maailman paras uunijuustokakku

Olen ehdottomasti jääkaappijuustokakkujen ystävä, ne on niin sanotusti mun juttu ja testailen uusia erilaisia aina tilaisuuden tullessa. Poikaystäväni on eri maata, se pahus rrrrakastaa uunijuustokakkuja ja silläpä kerran tein yhden semmoisenkin. Ohjeen bongasin Australian Master Chefistä ja pienten muutosten kautta syntyi kyllä täydellisen samettinen sitruunainen juustokakku, nam on munkin pakko sanoa!




Pohja:
225g Digestive keksejä
100g voita
Murenna keksit ja sulata voi mikrossa.
Yhdistä aineet, sekoita tasaiseksi.
Päällystä 24cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä seos sen päälle.
Täyte:
500g ricottaa
200g sitruuna tuorejuustoa
100g maustamatonta tuorejuustoa
4kpl kananmunia
2,5dl sokeria
1kpl sitruuna
1tl vaniljasokeria
n. 2dl vehnäjauhoja
Sekoita juustot tasaiseksi seokseksi.
Lisää joukkoon munat, sekoita.
Raasta sitruunasta pintakuori taikinaan.
Purista sitruunan mehut käsituntumalla seokseen.
Laita seoksen joukkoon muut aineet ja sekoita varoen tasaiseksi.
Kaada täyte vuokaan.
Paista uunissa 150asteessa yksi tunti.
Sammuta uuni tunnin jälkeen ja jätä kakku jäähtymään uunin jälkilämpöihin toiseksi tunniksi.

ÄLÄ AVAA UUNIN LUUKKUA MISSÄÄN VAIHEESSA KAKUN OLLESSA SIELLÄ! Näin vältät railot kakussa.
Ota kakku pois uunista ja anna jäähtyä huoneenlämmössä vielä vähintään kaksi tuntia.
Itse jätin tällä kertaa koristelun ja lisukkeet pois, kun kakku näytti ja maistui niin täydelliseltä ihan vain omana itsenäänkin, mutta halutessaan kakun kanssa voi tarjota vaikkapa soseutettuja vadelmia! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti