keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Trio juustokakku

Tämä kakku sai inspiraation trio -jäätelöstä ja aiettä olikin herkullinen kakku! En malta oottaa, että pääsen tekemään tän tuoreista mansikoista... :p




Pohja:
180 g Digestive keksejä
75 g voita
Murskaa keksit hienoksi.
Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon.
Levitä keksimurska leivinpaperilla päällystettyyn irtopohjavuokaan.
Laita odottamaan täytteitä.
Täytevaahto:
6,6 dl kuohukermaa
400g vaniljarahkaa
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää rahka kerman joukkoon.
Jaa täytevaahto kolmeen osaan.
Suklaakerros:
130 g Pandan maitosuklaata
100g tummaasuklaata
120 g smetanaa
2 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita smetana kolmasosaan täytevaahdosta.
Sulata maitosuklaa ja puolet tummasta suklaasta erillisissä kulhoissa.
Lisää suklaat vaahdon joukkoon.
Murenna jäljellä oleva suklaa täytteeseen – huom älä murenna suklaata liikaa, sen on tarkoitus näkyä ja tuntua suussa!
Kiehauta vettä ja sekoita liivatteet veteen.
Kaada liivatteet täytteeseen ja kaada täyte sitten vuokaan.
Laita jähmettymään jääkaappiin niin pitkäksi aikaa, että huomaat että jähmettyminen on varmasti alkanut (n. 30min-1h) ennen seuraavan kerroksen lisäämistä!
Mansikkakerros:
2,5 dl mansikoita
½ dl sokeria
3 tai 5-6 liivatetta riippuen käytätkö tuoreita vai pakastemansikoita
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Soseuta mansikat.
Sekoita mansikkasose ja sokeri kolmasosaan täytevaahdosta.
Kiehauta vettä ja sekoita liivatteet sinne.
Kaada liivatteet täytteeseen ja täyte vuokaan.
HUOM tämä kerros on todennäkoisesti muita kerroksia löysempi ja liivatteiden määrä riippuu todella paljon mansikoiden laadusta! Mulle kävi niin, että mansikkakerros olisi vaatinut vähintään kaksi liivatetta laittamani viiden lisäksi, kun käytin kaupan pakastemansikoita. Varmista tässä siis erityisen tarkasti että jähmettyminen on alkanut ennen viimeisen kerroksen lisäämistä.
Vaniljakerros:
1kpl vaniljatankoa
120 g smetanaa
2 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita smetana viimeiseen kolmannekseen täytevaahdosta.
Kaavi vaniljatangon sisus ja sekoita se täytevaahtoon, voit jättää kuoret halutessasi koristeluun.
Kiehauta vesi ja sekoita liivatteet sinne.
Kaada liivatteet täytteeseen ja täyte vuokaan.
Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli ennen tarjoilua.
Koristele esimerkiksi kuvanmukaisesti täytteiden raaka-aineilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti