keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Vadelma-valkosuklaapiiras

Tämä piirakka ei paljoo ulkonäöllä koreile, mutta onneksi maku korvaa tässä(kin) tapauksessa ulkonäön! Lisäksi tämä on supersuper helppo piirakka tehtäväksi, eikä tämäkään vaadi sen kummempia supervoimia vaan kuka vain voi pyöräyttää tän nopeasti vaikkapa kesän yllätysvieraille :-)

Vadelma-valkosuklaapiiras



Pohja:
125g voita
1dl sokeria
1 muna
3,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniliinisokeria

Vaahdota voi ja sokeri keskenään.
Sekoita muna joukkoon.
Yhdistä kuiva-aineet keskenään ja sekoita muutamassa erässä muiden aineiden joukkoon.
Voitele piirakkavuoka (halkaisija 28cm) ja painele taikina tasaisesti sen pohjalle ja reunoille.

Huom! Ajanpuutteessa myös valmis piirakkapohja käy vallanmainiosti.. ;-)

Täyte:
3dl turkkilaista jogurttia
1 muna
0,5dl sokeria
1tl vaniliinisokeria
3dl vadelmia
100g valkosuklaata

Sekoita muna ja jogurtti keskenään.
Lisää sokerit munan ja jogurtin sekaan.
Paloittele valkosuklaa haluamasi kokoisiksi paloiksi (myös sulatus käy, mutta mikäpä olisi parempaa kuin valkosuklaa sattumat - NAM!)
Sekoita vadelmat ja valkosuklaa muiden aineiden sekaan.
Kaada täyte pohjan päälle.
Paista piirakkaa 200asteessa noin 30minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti