keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Maailman paras pitsa

Itse tehty pitsa on ehkäpä parasta hiukan spesiaalimpaa arkiruokaa jos minulta kysytään. Ikävä kyllä ohjeen löytäminen täydelliseen pohjaan on yllättävän vaikeaa. Netti pursuaa pitsapohjien ohjeita, mutta kaikissa on aina jotain vikaa; liian työläs, liian yksinkertainen, liian vähän makua, liikaa makuja jne. Pitkien etsintöjen jälkeen kuitenkin eilen tein mielestäni täydellistä pitsaa. Mikään ei tietenkään voita kiviuunipitsoja, mutta niin hyvän pitsan tein kun vaan kotiuunilla on mahdollista! Toki pitsojen täytevalinnat ovat luku erikseen, mutta tässä pitsassa yhdistyvät meidän talouden lempparit ja pohja antaa kyllä kaikenlaisille täytekombinaatioille loistavat mahdollisuudet selviytyä ;-)

Täydellinen pitsa
Pellillinen



Pohja:
2,5dl haaleaa vettä
25g hiivaa
1tl suolaa
6dl sämpyläjauhoja
0,5dl oliiviöljyä

Murenna hiiva veden sekaan.
Sekoita suola ja osa jauhoista sekaan.
Lisää öljy.
Vaivaa viimeinen desi jauhoja käsin taikinan sekaan.
Laita kohoamaan lämpöiseen paikkaan liinan alle.

Täyte:
400g broilerin jauhelihaa
5siivua pekonia
1 tuore persikka
1 pussi Lidl:n Mixed cheese juustoraastetta
Ketsuppia

Pohjan kohotessa paista broilerin jauheliha.
Mausta liha valkosipulisuolalla ja pippurilla.
Ruskista pekonit. 
Pilko persikka pieniksi kuutioiksi.

Kun pohja on kohonnut n. kaksinkertaiseksi kaulitse se leivinpaperin päällä ohueksi pohjaksi.
Levitä ketsuppia runsaasti pohjan päälle.
Käytä juustoa säästelemättä - koko 200g:n pussi on hyvä määrä!
Me laitettiin broilerin jauhelihaa ja persikkaa koko pitsalle ja pekonia toiselle puolelle pitsaa.

Paista pitsaa n. 20min 250asteessa uunin alatasolla.
Nauti namskis :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti